Hvad er Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum er ganske enkelt fyldtekst fra print- og typografiindustrien. Lorem Ipsum har været standard fyldtekst siden 1500-tallet, hvor en ukendt trykker sammensatte en tilfældig spalte for at trykke en bog til sammenligning af forskellige skrifttyper.

Lorem Ipsum har ikke alene overlevet fem århundreder, men har også vundet indpas i elektronisk typografi uden væsentlige ændringer. Sætningen blev gjordt kendt i 1960’erne med lanceringen af Letraset-ark, som indeholdt afsnit med Lorem Ipsum, og senere med layoutprogrammer som Aldus PageMaker, som også indeholdt en udgave af Lorem Ipsum.

Hvorfor bruger vi det?

Det er en kendsgerning, at man bliver distraheret af læsbart indhold på en side, når man betragter dens layout. Meningen med at bruge Lorem Ipsum er, at teksten indeholder mere eller mindre almindelig tekstopbygning i modsætning til “Tekst her – og mere tekst her”, mens det samtidigt ligner almindelig tekst. Mange layoutprogrammer og webdesignere bruger Lorem Ipsum som fyldtekst. En søgning på Lorem Ipsum afslører mange websider, som stadig er på udviklingsstadiet. Der har været et utal af variationer, som er opstået enten på grund af fejl og andre gange med vilje (som blandt andet et resultat af humor).

Knap tekst

Kære Loui og Allerød Transporten A/S

I forbindelse med omlægningen af vores baghave, kontaktede vi tre forskellige vognmænd i vores lokalområde, som alle kom med tilbud på opgaven. Opgaven lød på følgende: Vi skulle have lavet vores baghave om fra parkeringsplads/vendeplads til brugbart haveområde. Det drejede sig om ca. 200 kvm., hvor der skulle fjernes stabilgrus og i stedet skulle der smide god jord på arealet, så vi kunne etablere en græsplæne, anlægge bede samt plante frugttræer.

Kriterierne var følgende: En fornuftig pris + en samarbejdspartner der virkelig havde lyst til, og mod på, at hjælpe os med at få et godt resultat. Allerød Transporten A/S var hurtige til at kontakte og besøge os, og Loui kunne, som den eneste af de tre adspurgte vognmænd, klare opgaven på én dag, og tilmed til en yderst fornuftig pris. Derudover havde Loui gode forslag til hvordan opgaven kunne og skulle løses, og havde i det hele taget en meget konstruktiv tilgang til opgaven.

Dagen kom hvor arbejdet skulle udføres og de var to mand om at udfører jobbet. De arbejdede koncerteret og med godt humør i 10 timer, og da de forlod grunden var der klar til at vi kunne så græs.

Der er nu gået 9 måneder, og i dag har vi en fantastisk græsplæne, anlagte bede og frugttræer, og vi kan bruge hele vores baghave til afslapning og leg.

Tak for en god oplevelse og et godt resultat!

Familien Ernst, April, 2014